Ταξίδι στην Ευρώπη - 2η στάση στο Άμστερνταμ





Νυχτώνει και οι δρόμοι στο κέντρο του Άμστερνταμ γεμίζουν τουρίστες που γυροφέρνουν στις σηματοδοτημένες περιοχές από τα κόκκινα φανάρια. Η φωτογραφική μηχανή απαγορεύεται, όχι όμως και τα σκίτσα...

Μέσα στις βιτρίνες υπάρχουν γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και άντρες που έγιναν γυναίκες. Κάποιοι τις κοιτάνε, άλλοι τις πληρώνουν, πολλοί τις θαυμάζουν, λίγοι τις προσβάλλουν.



Στο μουσείο του σεξ η είσοδος στοιχίζει μόλις 4 ευρώ. Οι πλαστικές κούκλες κάνουν την ατμόσφαιρα κιτς και ευχάριστη, όμως γενικότερα τα εκθέματα του μουσείου είναι πρωτότυπα και με ακαδημαϊκό ενδιαφέρον.

Γύρω στο 1800μ.Χ. αυτή ήταν η πόρτα σε μια καλύβα της αφρικάνικης φυλής Dogos. Τα δύο εξογκώματα παριστάνουν στήθη που συμβολικά ευλογούν τη γονιμότητα της γης.

Γυναίκες μιας άλλης εποχής φορώντας μόνο καλτσοδέτες και τακούνια κοροϊδεύουν τον φωτογραφικό φακό και μαζί τα αμέτρητα μάτια των ηδονοβλεψιών που κρύβονται πίσω από αυτόν, ξορκίζοντας ταυτόχρονα την αιδώ τους.

Venustempel - "Ο Ναός της Αφροδίτης". 
Οι υπόλοιποι ναοί είναι καλυμμένοι καμιά φορά και κυριολεκτικά.


Και Ποδήλατα...

χρωματιστά

λιωμένα

 παρατεταγμένα

 παράνομα

 έτοιμα για βουτιά

 ζογκλέρ

 ζευγαράκια

 :)


Όψεις

Μαγαζιά για "μάσκες"...

 Στη πλατεία κάτω από το μουσείο της Madame Tussaud ένας ακροβάτης μάς διασκέδαζε παρακαλώντας ωστόσο να μην κάνουμε πολύ φασαρία. Ανέθεσε σε κάποιους θεατές να φυλάνε τσίλιες για αστυνομικούς και ανέβηκε στη ρόδα του.

 "Τα βιβλιοπωλεία της στοάς". Τι μαγικό μέρος! Στο τέλος αφού διάλεξα τα τρία βιβλία που μπορούσα να αγοράσω (δεν ξεπερνούσαν τα 15 ευρώ), σηκώθηκε ο κύριος με το ροζ πουκάμισο στο βάθος και πήρε τα δυο βιβλία που ξεφύλλιζα για ώρα και δεν μπορούσα να αγοράσω... "Noone ever looked at them, they're yours" ...Νομίζω εκστασιάστηκα :)
 
Ένα σιδερένιο ουράνιο τόξο στον μεγάλο υπαίθριο χώρο
δίπλα από το μουσείο Van Gogh

 "Τι είμαι στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων - ένα μηδενικό, ένας εκκεντρικός, ή απλά ένας δυσάρεστος - κάποιος που δεν έχει θέση στη κοινωνία και δε θα έχει ποτέ. Κυριολεκτικά ο πιο τιποτένιος από τους τιποτένιους. Έχει καλώς - ακόμα και αν αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια, πρέπει μια μέρα να δείξω μέσα από τα έργα μου τι έχει ένας τέτοιος εκκεντρικός, ένας τέτοιος τιποτένιος μέσα στην καρδιά του." Αυτά έγραφε το 1882 o Vincent van Gogh στον αδερφό του Theo.


 


Keizersgracht, ένα από τα κυριότερα κανάλια στο Άμστερνταμ. 
Έργο του Mark Raven, του ολλανδού καλλιτέχνη που έχει το περίπτερο με τα έργα του λίγο πιο πέρα από το μουσείο van Gogh.







Graffiti στα ρολά κάποιου μαγαζιού



Don't worry, be sexy



 ...
και λίγη κοινωνική κριτική



σχεδόν 2,5 ώρες μακριά οι Βρυξέλλες από το Άμστερνταμ...

μέσα από το παράθυρο του τραίνου


146 comments:

  1. Πολύ όμορφα δοσμένο το ταξιδιωτικό σου Μαριάννα και ιδιαίτερα η σειρά των ποδηλάτων. Στενοχωριέμαι που όχι πριν πολύ καιρό έχασα πλήθος φωτοφραφιών απο Amsterdam, Volendam και Vinkeveen που με πολύ μεράκι αλλά και κόπο τράβηξα εκεί. Ελπίζω ότι σε κάποιο εξειδικευμένο εργαστήριο να μπορέσουν να "διαβάσουν" το σκληρό δίσκο του pc μου.

    ReplyDelete
  2. Μαριάνα μου καλημέρα :-)

    Καταπληκτικές οι φωτογραφίες των ποδηλάτων..... τι πρωτότυπη ιδέα.. την λάτρεψα!!

    Προσωπικά όπου βλέπω κτίρια αυτού του τύπου (γοτθικά συνήθως) τρελαίνομαι. Ο Βαν Γκογκ είναι ο πολυ αγαπημένος μου ζωγράφος!

    Μου χάρισες όμορφες εικόνες.
    Καλό Σ/Κ
    Φιλιά
    :-)

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/8/10 11:32

    Αγαπητή Μαριάνα,

    Ωραίο σκιτσάκι για αρχή.
    Έπειτα, μια απορία: εσύ που ξέρεις τα πολλά (κι ο νους σου κατεβάζει), τι ξέρεις για την ιστορία των κόκκινων φαναριών του Amsterdam; Πώς έφτασε δρόμοι ολόκληροι να «βιτρινοποιούν» την έκδοση της γυναίκας, καθιστώντας την έως και τουριστική attraction; Πότε ξεκίνησε και πώς εξελίχτηκε για να φτάσει εδώ; Αφού πήγες και στο μουσείο, όλο και κάτι παραπάνω θα έμαθες.
    Μια διορθωσούλα, χάρη στις απεριόριστες (χο-χο! Εδώ γελάνε!) γνώσεις μου: η φυλή του Μάλι που παραθέτεις, με τις πόρτες σαν παράταιρες πόρπες, λέγεται Dogons κι όχι Dogos…
    Μια σκωπτική παρατήρηση: οι υπόλοιποι ναοί καλυμμένοι, ενίοτε και κυριολεκτικά… «Τον οβολό σας προς αναστήλωση του ναού» και στην Ολλανδία;!;!
    Μια πίκρα: Είδα τα ποδήλατα (και παρά την σταδιακή ποδηλατοδρόμηση της Θεσ/νίκης), θημήθηκα: «Δεν θα γίνεις Ευρωπαίος ποτέ, ρε Γραικέ, ρε Γραικέ-ε-ε!».
    Μια έκπληξη: πήγες να αγοράσεις 3 βιβλία, κι έφυγες με 5, επειδή περιεργάστηκες 2 που κανείς δεν είχε κοιτάξει ποτέ; Προσωπικώς, δεν έχω γνωρίσει ποτέ τέτοιο βιβλιοπώλη και νομίζω ότι πρέπει να είναι πολύ λίγοι οι τόσο λίγο μικρόψυχοι βιβλιοπώλες στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε όμως τι κοστίζει ένα βιβλίο (εμπορικά μιλώντας) εδώ και τι στο εξωτερικό… again! (Ήρθε η ώρα να φεύγουμε, μου φαίνεται!)
    Μια πληροφορία: σύμφωνα με το παρδαλό, ιμπρεσσιονιστικό και έξυπνο κόμιξ του Gr. Smudja, o Van Gogh ήταν ένας: ο Τεό. Ο Vincent, ο ζωγράφος με το μεγάλο ταλέντο που ο Τεό προωθούσε δεν ήταν παρά… ο γάτος του, ο Vincent! («Vincent και Van Gogh», εκδ. Delcourt).
    Αρκετά πολυλόγησα πάλι! Περιμένουμε ανυπόμονα το «Ταξίδι στην Ευρώπη - 3η στάση στις Bruxelles».

    Θερσίτης

    ReplyDelete
  4. Όμορφα μας ταξίδεψες, Μαριάνα. Τα ποδήλατα μου άρεσαν πολύ. Κι ο βιβλιοπώλης με τα ροζ επίσης. :)

    ReplyDelete
  5. Πολύ όμορφη περιγραφή! Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα για Ολλανδία!
    Από ότι βλέπω πολύ όμορφα τα πέρασε!
    Άντε και στα επομενα!

    ReplyDelete
  6. Sexy ανάρτηση.
    Γέλια με το ποδήλατο ζογκλέρ.
    Για μια στιγμή νόμισα πως
    η plastic doll
    είναι
    η Cibelle.
    Ωραιότατες κ' οι δυο.
    (Punk's not dead?
    -da periferia, πάντα)
    Easy living στο Άμστερνταμ.
    -μέχρι και οι εκεί αγελάδες το ξέρουν…

    Oh felicious coolness!


    ps/ απ' τις Βρυξέλλες και να μη μας στείλεις τίποτα δεν θα μας πειράξει μας στέλνουν άλλοι έτσι κι αλλιώς. Μια ιδέα θα ήταν να ποστάρεις τις «κομμένες» από Άμστερδαμ.
    sorry βρυξελλιώτες.

    ReplyDelete
  7. Anonymous21/8/10 18:20

    κάθε φορά Μαριάνα με εντυπωσιάζεις με τις αναρτήσεις, τι να πω! πραγματικά εξαιρετική και αυτή η ανάρτηση - οδοιπορικό μπράβο σου είσαι υπέροχη! αυτό για σένα

    http://www.youtube.com/watch?v=MvvMKrDfu9w

    ReplyDelete
  8. Στέκομαι σιωπηλή μπροστά στην οθόνη και σκέφτομαι πως ο τρόπος που περιγράφεις τα ταξίδια είναι τόσο ζωντανός ώστε μεταφέρει τον αναγνώστη σου εκεί.

    Ετοιμη ήμουν να αρπάξω ένα από τα πολύχρωμα ποδήλατα και να αρχίσω τις τσάρκες....

    Για άλλη μια φορά μας ταξίδεψες....

    Καλό βράδυ εύχομαι

    ReplyDelete
  9. Όμορφο ταξίδι.. καταπληκτικό σκίτσο!
    .. και μία καληνύχτα:)

    ReplyDelete
  10. Στέφανε,
    είναι οδυνηρότατο να χάνεις φωτογραφίες.
    Προς το τέλος του ταξιδιού είδα και ανάλογο εφιάλτη, πάτησα λέει καταλάθος το κουμπί "διαμόρφωση" που σβήνει τα αρχεία εικόνας!

    Πιστεύω πάντως ότι κάτι πρέπει να γίνεται με τον δίσκο σου. Είχα ανακτήσει αρκετά αρχεία από κατεστραμμένο δίσκο. Νομίζω όσο πιο σύντομα τον πας τόσο πιο καλά γιατί με τον χρόνο απομαγνητίζεται.
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  11. Γεια σου Βάσσια!
    Χαίρομαι που σου άρεσαν τα ποδήλατα! Μα ήταν πράγματι τόσα πολλά!
    Αν σου αρέσει ο van Gogh, πιστεύω το μουσείο του θα σε έκανε να τον αγαπήσεις ακόμα πιο πολύ. Η επιμέλεια της έκθεσης ήταν από τις ωραιότερες και πιο ευαίσθητες που έχω συναντήσει.

    Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά πολλά και να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  12. Θερσίτη :)

    για αρχή σε ευχαριστώ. Ας προχωρήσουμε λοιπόν- Εγώ που ξέρω τόσα πολλά (εδώ γελάμε επίσης!) μπορώ να σου πω αυτό που φαντάζομαι: το Άμστερνταμ ήταν για πολλούς αιώνες ένα σημαντικό λιμάνι, που σημαίνει ότι δεχόταν ορδές ναυτών, κάτι που θα έκανε το επάγγελμα της ιερόδουλης περιζήτητο. Στο μουσείο δεν αναφερόταν κάτι σχετικό -φτου, το είπα και ακαδημαϊκό - την ονομασία της φυλής Dogons την πήρα από την καρτέλα του μουσείου. Αλλά φαντάσου τι εμπιστοσύνη σου έχω που σε θεωρώ πιο έγκυρο από το sex museum του Άμστερνταμ!!

    Σκέψου το από την ανάποδη: "Ολλανδέ, δε θα γίνεις ποτέ Γραικός ρε, Ολλανδέ-ε-ε"... δε βγάζει νόημα :p
    Όσο για τον βιβλιοπώλη κι εγώ δεν έχω λόγια. Πρέπει να αγαπούσε πολύ τα βιβλία και να συμπονούσε την αγάπη των άλλων προς αυτά. Όσο βρισκόμουν εκεί πέρασε κάποιος και του έδωσε άλλα δύο μεταχειρισμένα, τα οποία και πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη δίνοντας κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα.
    Η ώρα να φύγουμε έχει έρθει προ πολλού. Τώρα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία...
    Και σκεφτόμουν, κάπου θα ξεπεταχτεί κι ένα κεφάλι από κόμιξ! Ίσως τελικά ναι, νιάου!

    Θερσίτη, να'σαι καλά...

    ReplyDelete
  13. Γεια σου Νερένια,
    ο βιβλιοπώλης είχε μια πλούσια γενειάδα κι έμοιαζε στον Άη Βασίλη. Α μήπως έτσι εξηγείται... :)
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  14. Γεια σου Δήμο!
    Σε ευχαριστώ! Ήταν πράγματι ωραία, μόνο με το φαγητό είχαμε πρόβλημα. Έχω καταλάβει ότι όταν ένα μέρος δεν έχει φθηνό και καλό φαγητό, καταλήγω με βαριά καρδιά στα McDonalds. Μεγάλο συναίσθημα ήττας. Παραγγέλνω το mc cheesburger και λέω κι ευχαριστώ!

    Καλό ξημέρωμα να έχεις!

    ReplyDelete
  15. Άρη,
    κοίτα τι έχει να πει ένας ρώσος καλλιτέχνης (που το όνομά του σημαίνει "μπαλόνι") για το punk:
    http://www.studiolum.com/wang/russian/sharik/006.jpg
    Αν σου άρεσε μπορείς να δεις και τη συνέχεια:
    http://riowang.blogspot.com/2010/08/vox-populi.html

    Πράγματι η κούκλα μοιάζει με τη Cibelle. Και προχωράμε στις censored φωτογραφίες του Άμστερνταμ. Δεν ξέρω, υπάρχουν; :)

    Χμ, το σκέφτηκα να μη στείλω για τις Βρυξέλλες, αλλά όχι θα στείλω τελικά.
    ...η ιστοσελίδα σου πώς πηγαίνει;

    Καλό ξημέρωμα!

    ReplyDelete
  16. Silena, πο πο σε ευχαριστώ! Η ευαισθησία σου πάντα με συγκινεί, το κομμάτι που διάλεξες είναι απλά μαγικό...

    Καλό ξημέρωμα να έχεις

    ReplyDelete
  17. Καλημέρα dyosmaraki!
    σε ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια. Για τις τσάρκες σου προτείνω το ποδήλατο ζογκλέρ (δεν είναι πανέμορφο;), για ολλανδέζικα σουρεάλ μονοπάτια :)

    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  18. Margo,
    να'σαι καλά! Το σκίτσο φαντάσου μου το έχουν πάρει ήδη, φυσικά άντρας!

    ...και μια καλημέρα :)

    ReplyDelete
  19. Συνεχίζεις τις πετυχημένες ταξιδιωτικές σου εντυπώσεις ανά την Ευρώπη, συνεχίζοντας παράλληλα να μας ταξιδεύεις κι εμάς. Μια νέα πόλη πρόσθεσες με τα κείμενά σου και με τις φωτογραφίες σου σ' αυτές που θα θέλαμε να είχαμε επισκεφτεί αλλά δεν τα καταφέραμε ως τώρα. Περιμένουμε τώρα την επόμενη. Ότι βιώνεις μέσα απ' τα ταξίδια αυτά, να 'σαι σίγουρη πως θα σου είναι χρήσιμα για όλη τη ζωή σου. Καταγράφονται από τώρα ως θετικές παραστάσεις στο οπλοστάσιο των εμπειριών σου. Μπράβο σου Μαριάνα, σε καλοτυχίζω! Συνέχισε με τον ίδιο αέρα και με την ίδια δυναμική να κατακτάς τη Ζωή...

    ReplyDelete
  20. O μπαλόνης καλός μοιάζει του banksy η ιστοσελίδα κόλλησε γιατί «για χρόνο μονάχα εκλιπαρούμε» εσύ μου φαίνεται ενδιαφέρεσαι περισσότερο από μένα που θα πάει όμως μακάρι το οδοιπορικό να φθάσει μέχρι κάτω χαμηλά στην europa την γηραιά plastic punk doll το Amsterdam δεν σου έβαλε δίλλημα άμστερνταμ ή βερολίνο;
    καλή (πεζο)πορεία...

    ReplyDelete
  21. Πάει λοιπόν το σκίτσο !
    Δεν πειράζει θα φτιάξεις άλλο καλλίτερο.

    ReplyDelete
  22. Με το post πήγα κανονικά στο Αμστερνταμ !

    ReplyDelete
  23. χάρηκα με το ταξίδι σου αυτό.Σε πήρα στο κατόπι και διάβηκα μαζί σου,όλες τις παραστάσεις και τις εικόνες που κατέγραψες.Το λιωμένο ποδήλατο με τρέλανε και μου θύμισε Νταλί.Με κατατρόμαξε ο τύπος στο Μουσείο που είναι έτοιμος να πηδήξει,(έτσι νόμισα εγώ) μου άρεσε πολύ οι εικόνα των γυναικών μιας άλλης εποχής αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ερμήνευσε τη γλώσσα του σώματός τους "ξορκίζοντας ταυτόχρονα την αιδώ τους."
    Να είσαι καλα

    ReplyDelete
  24. Όμορφο που φαίνεται το Άμστερνταμ... Θέλω να πάω κάποια στιγμή και οι φωτογραφίες σου έκαναν το θέλω πιο έντονο.
    Αυτό που λες ότι συνέβηκε στο βιβλιοπωλείο είναι μαγικό. Έχω μανία με τα βιβλιοπωλεία και τα βιβλία πολύ θα χαιρόμουν να μου συμβεί και μένα αυτό :)

    ReplyDelete
  25. Πολύ ζωντανή η περιγραφή σου Μαριάννα. Εχω περάσει από όλα αυτά τα μέρη που περιέγραψες καθότι στο Αμστερνταμ έχω πάει 4 φορές (δίπλα είναι!!).

    Και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σου αρέσαν. Οχι τόσο πολύ βέβαια, αλλά έχουν και αυτές την ομορφιά τους. Την πόλη την έχω επισκεφτεί ακόμα περισσότερες φορές από το Αμστερνταμ.

    ReplyDelete
  26. Διάττων,
    σε ευχαριστώ φίλε μου συνμπλόγκερ. Με κάνεις να βλέπω -και να ακούω- πράγματα που δεν θα είχα γνωρίσει διαφορετικά. Σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου και τις νουθεσίες σου...

    ReplyDelete
  27. Άρη,
    (πεζο)πορία ε; χαχα καλά την είχα μυριστεί τη δουλειά... Δεν πήγα, στις 7:30 που ξεκίνησαν εγώ έπεφτα για ύπνο. Έμαθα ότι είχαν περιπέτειες στο ποτάμι, θα γελάσουμε πάλι.
    Punk αλλά με πέτρες έτσι; Αλλιώς δεν ακούγεται αρκετά ...διαστημικά ας πούμε. ;)

    ReplyDelete
  28. Καλώς τον!
    habilis, λέω να φτιάξω ένα σκίτσο με τον Αδάμ λοιπόν ...αφού έφαγε το μήλο!
    Να ΄σαι καλά!

    ReplyDelete
  29. Black Bedlam,
    χαίρομαι που απόλαυσες το ταξίδι. Ήταν και η δική μου σκέψη πόσο σουρεαλιστικά έμοιαζαν τα σχέδια των ποδηλάτων στους δρόμους.
    Ο ζογκλέρ δεν πήγαινε ακριβώς να πηδήξει εκεί, αλλά να πέσει! Σκοπίμως βέβαια, για να μας κάνει να γελάσουμε. Απίστευτος τύπος. Στο τέλος της μικρής του παράστασης φώναζε στους περαστικούς "με είδες; δεν ήμουν φανταστικός; α το ξέρω...ναι. Τι, θέλεις να μου δώσεις 5 ευρώ; Α μα με κολακεύεις..." :D
    Φιλιά κοπελιά!

    ReplyDelete
  30. Γεια σου DaizyCrazy,

    σου εύχομαι να κάνεις ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ και να σου χαρίσουν τα βιβλία που σου αρέσουν (ξέρεις πώς: ξεφύλλισε για ώρα βιβλίο και δείξε θαυμασμό κτλ. -δοκιμασμένο) :)
    Και κάτι που δε φαίνεται από τις φωτογραφίες: τα σοκάκια μυρίζουν μαριχουάνα λόγω των coffee shops που την προσφέρουν και υπάρχουν πραγματικά παντού!

    Καλή αναχώρηση!

    ReplyDelete
  31. Γεια σου Nίκο!
    Να'σαι καλά! Αν είσαι ταξιδιάρης τέτοια κάνεις! :)

    Και οι Βρυξέλλες πολύ όμορφες μου φάνηκαν, ίσως και πιο πολύ από το Άμστερνταμ -όχι σαν τουριστική πόλη, αλλά σαν πόλη για να ζεις σε αυτή.

    ReplyDelete
  32. λάτρεψα τα ποδήλατά σου. είχα την τύχη πριν 2 χρόνια να καβαλικέψω ένα τέτοιο εκεί και να έχω στο κάθισμα πίσω την 5χρονη κόρη μου...τι μου θύμισες...

    ReplyDelete
  33. Ωραίο ταξίδι ...άλλη κουλτούρα ....

    αντε να δούμε που θα μας ταξιδέψεις τώρα...περιμενω με αγωνία!!


    Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  34. Τώρα πως να μη σου πω πως αυτή ήταν μια ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή ανάρτηση;;;
    Άμστερνταμ..η πόλη των χρωμάτων, των ποδηλάτων και των νέων.. Θέλω πάρα πάρα πολύ να πάω.. Σε ευχαριστώ τόσο για το ταξίδι..

    ReplyDelete
  35. Γεια σου Νυχτερινέ Ποδηλάτη,
    τι ωραία εικόνα μας μετέφερες. Καλή συνέχεια στις ποδηλατένιες βόλτες σας!

    ReplyDelete
  36. Γεια σου Νερένια! (έχεις και ίδιο όνομα με την συμπλογκίτισσά μας και μπερδεύτηκα)!
    Φιλάκια πολλά! Λέω να συνεχίσω με Βρυξέλλες! :)

    ReplyDelete
  37. Χαχαχα Αμ εγώ δεν μπερδεύτηκα; Αναρωτιόμουν πότε άφησα το δεύτερο σχόλιο. :)

    Ο δαίμων της συνωνυμίας. :)

    ReplyDelete
  38. Roadartist σ'ευχαριστώ πολύ!!! Πο πο ενθουσιάστηκα κι εγώ!
    Σου το εύχομαι να πας, να την θαυμάσεις κι από κοντά! (και μετά γυρίζοντας να μας μεταφέρεις -φυσικά- ό,τι είδες και δεν είδες!) :)

    ReplyDelete
  39. Γειά σου Μαριάνα μου , ελπίζω όλα καλά μετά από καιρό που έχουμε να επικοινωνήσουμε διαδυκτιακά χαίρομαι που σε ξανασυναντώ!!! Καταπληκτικό και ενδιαφέρον ταξίδι, αυτό στο Αμστερνταμ από κάθε άποψη. Το είχα κάνει και εγώ το καλοκαίρι του 2008 με αντίστροφη από τη δική σου πορεία, δηλ. Βρυξέλλες - Άμστερνταμ - Βρυξέλλες οδικώς και πολύ το χάρηκα. Μουσεία , Ποδήλατα, Κανάλια , Νέοι και συνεπώς ποικιλία χρωμάτων και αρωμάτων ενθουσιάζουν κάθε επισκέπτη και πραγματικά αξίζει να τα ζήσει κανείς...
    Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου (πραγματικά ή φανταστικά) !

    ReplyDelete
  40. Χαίρομαι που σου αρέσουν κάποια κομμάτια απ΄τη μουσική που ακούω,και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που κάνεις βόλτες και στο blog μου,όπως κάνω και εγώ συχνά στον δικό σου ψηφιακό κόσμο,αλλά συγχώρεσέ με που δεν αφήνω κάποιο σχόλιο..επειδή δεν έχω πολύ χρόνο τις περισσότερες φορές.(αρκετά μεγάλη πρόταση θα έλεγα..)
    Στις "Γυναίκες μιας άλλης εποχής" θα μπορούσες να πεις ότι βλέπεις το είδωλο σου..
    ..μέσα από το τζάμι βέβαια.
    Και κάτι τελευταίο,θα ήθελα να σχεδιάσεις κάτι για το blog μου,αν θες και έχεις την κατάλληλη
    όρεξη φυσικά.

    ReplyDelete
  41. Και βέβαια θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και απ' τις Βρυξέλλες! Εγώ βέβαια ξαναπέρασα από δω για να σου πω ότι η ιστοσελίδα μου "Music Arrows" γιορτάζει σήμερα τα πρώτα της γενέθλια κι έχει πάρτυ. Είσαι καλεσμένη αγαπητή μου φίλη! θα σε περιμένω...

    ReplyDelete
  42. Αμστερνταμ: Μιά υπέροχη πόλη. Την επισκέφτηκα τον Οκτώβρη του 1998 και μαγεύτηκα. Από το Σίπχολ μέχρι το κέντρο της πόλης ταξίδεψα υπογείως και στις 12 περίπου τα μεσάνυχτα ''βγήκα'' στην επιφάνεια μένοντας ενεός μπρος στη μαγική κατάφωτη ησυχία της πόλης. Δεν ακουγόταν ούτε ήχος και μείναμε σε ένα ξενοχείο παλιό καπνεργοστάσιο !!!!Saint Niclaass.

    ReplyDelete
  43. Οπως παντα τα ταξιδια της Μαριανας εχουν τη σωστη προσωπικη νοτα που τα κανει ενδιαφεροντα και οχι μια ακομη περιηγηση σε μια πολη του εξωτερικου οπως συχνα διαπιστωνει κανεις σε πολλα αλλα blogs!


    Nα σαι καλα και να μας ταξιδευεις σε πολλα ξενα μερη, Μαριανα μου!
    Φιλια!

    ReplyDelete
  44. Γεια σου Νίκο!
    Όλα καλά και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου για καλά ταξίδια! Μόλις τελείωσα ένα τέτοιο εντός συνόρων και χάρηκα που σε "είδα" εδώ.
    Το Άμστερνταμ ήταν όντως όπως το περιγράφεις! Βέβαια και η εναλλαγή εικόνων από αγελάδες σε χωράφια με λιπάσματα στον δρόμο προς Βρυξέλλες πρέπει να είχε ανάλογη "ποικιλία αρωμάτων". Υποθέτω γιατί μέσα από το τραίνο δε μύριζα και πολλά ευτυχώς ... :)
    Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  45. Raz τι λες κάτι τι δε λες, δε χάλασε η δουλειά, αφού βολτάρεις εδώ τριγύρω καλά είμαστε :)
    Πράγματι φαίνομαι μέσα στο τζάμι της φωτογραφίας... είμαι κι εγώ ένας από τους ηδονοβλεψίες λοιπόν! με τσάκωσες.
    Με μεγάλη ευχαρίστηση θα σχεδίαζα κάτι για το blog σου, thanx για την πρόταση. Για να δούμε τι θα φτιάξουμε... :)

    ReplyDelete
  46. Διάττων η πρόποση έγινε με μια μπύρα Kaiser, όπως σου είχα υποσχεθεί ;)
    Με τίμησε η πρόσκλησή σου... σου εύχομαι και από εδώ, καλή δύναμη να συνεχίσεις! Αναμένω την Ροκ συνέχεια!!!

    ReplyDelete
  47. Δημήτρη Μεντεσίδη, ...ενεός, ωραία λέξη χρησιμοποίησες. Βρέθηκα στο αεροδρόμιο του Σίπχολ μέσα σε ένα τούνελ, αφού έπαθε βλάβη ένα από τα τρένα που χρησιμοποιήσαμε. Η πρώτη σου εντύπωση από το Άμστερνταμ ήταν υποβλητική. Η δική μου ήταν μάλλον σκέτη οχλοβοή καταμεσήμερο.

    ReplyDelete
  48. Elva, να' σαι καλά για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που απολαμβάνεις τις περιηγήσεις.
    Άλλωστε με κάτι τέτοια σχόλια από τους fellow συνμπλόγκερ μας, μένει ακμαίο εκτός των άλλων και το μπλογκικό ηθικό μας :)
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  49. Σ' ευχαριστώ για την ανάρτηση, αν και δεν έχω ταξιδέψει προς τα κει με έκανες να νιώσω σαν να ήμουν κι εγώ μέλος της παρέας σου!!! Γεμάτο λοιπόν και το φετινό σου καλοκαίρι!!!

    ReplyDelete
  50. Δε φαντάζεσαι πόσο χάρηκα με τα απανωτά μηνύματα! :) Γεμάτο μάλιστα και χαρούμενο!
    ...Μα νομίζω είσαι κι εσύ κάπου εκεί, εκεί πίσω από τον ζογκλέρ σε βλέπω!!!

    ReplyDelete
  51. Ωραία λοιπόν,από αυτή τη στιγμή και σε καθημερινή βάση,ανά τακτά χρονικά διαστήματα,τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα,πρωί-μεσημέρι-βράδυ,που & που και όποτε έχω ελεύθερο χρόνο,θα τσεκάρω μπλογκ,μέιλ,τσάτμποξ,έκτακτα δελτία και ανακοινώσεις στο ραδιόφωνο για νέα που θα αφορούν το σχέδιο που μου ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ!!!(μην τάξεις σε μικρό παιδί και στον raz)

    ReplyDelete
  52. χα χα αφού σου το υποσχέθηκα θα το έχεις! Η είδηση θα σου 'ρθει μέσω κουκουβάγιας - θα είναι καφέ με ροζ γαρύφαλλο κάτω από την δεξιά φτερούγα. Αυτή τη βδομάδα να την περιμένεις. Θα έρθει από το πίσω μπαλκόνι. ;)

    ReplyDelete
  53. Μόνο με το ροζ γαρύφαλλο κατάφερες να μου φτιάξεις τη διάθεση..(αλήθεια,τι τρώει η κουκουβάγια,για να έχω κάτι να της προσφέρω,μη γίνουμε και ρεζίλι,πρώτη φορά στο σπίτι μας..)

    ReplyDelete
  54. χα χα ...σωστή ερώτηση, φαίνεται μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης. Η κουκουβάγια τρέφεται με... raz, οπότε καταλαβαίνεις, μη κάνεις κανένα αστείο να της απλώσεις χέρι, στο'φαγε!

    ReplyDelete
  55. Anonymous10/9/10 15:34

    λοιπών με λένε Δημήτρη και μόλις μπήκα στο blog σου με εντυπωσίασε ...

    Η ανάρτηση σου και ο τρόπος που περιγραφείς είναι ποιητικός . Τα έχεις βάλει όλα σε σειρά και όμορφα . Χαιρωμαι που ανακαλυπτω ακομα ενα διαμαντι στα blog .

    ReplyDelete
  56. Γεια σου Δημήτρη και καλώς ήρθες!
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλή συνέχεια και στο δικό σου ωραίο blog!

    ReplyDelete
  57. Πολύ όμορφο το "φωτορεπορτάζ" σου Μαριάνα!
    Με έκανες να θέλω να πάω κι εγώ Ολλανδία...

    :)

    ReplyDelete
  58. Σε ευχαριστώ Κωστή! Κι εγώ κάθε φορά που το βλέπω λέω ότι θέλω να ξαναπάω! :p

    ReplyDelete
  59. Στο Βερολίνο πήγα, όμως εσύ με πήγες και στο Άμστερνταμ σαν να πήγα πραγματικά!
    Εύγε στην φωτογραφική επένδυση του ταξιδιωτικού σου ρεπορτάζ.

    ReplyDelete
  60. Άθεε σ'ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια και χαίρομαι που απόλαυσες τις εικόνες!
    Η πόλη ήταν... θεϊκή! :p χεχε

    ReplyDelete
  61. Άμστερνταμ...
    η πιο "χύμα" πόλη της Ευρώπης...
    κάθε φορα που έχω πάει αποπνέει μια περίεργη ξεγνοιασια και ένα άρωμα υποβόσκουσας γαλήνης...
    όμορφη πόλη
    όμορφη χώρα

    πάντα καλα ταξίδια νά'χεις!

    ReplyDelete
  62. Στο επόμενό μου ταξίδι προς Άμστερνταμ θα ήθελα να μπω σε χρονομηχανή και να βρεθώ στο λιμάνι της πόλης μέρα μεσημέρι, λίγο πριν το γύρισμα στον 19ο αιώνα.
    Να΄σαι καλά Ναύτη και καλώς σε βρήκα!

    ReplyDelete
  63. πραγματικά πολύ ωραίες φώτο!!!ευχομαστε να τα περασες πανεμορφα!

    ReplyDelete
  64. Ευχαριστώ Βιοτέχνες, ναι ήταν πολύ ωραία!

    ReplyDelete
  65. Mαριάνα μου πέρασα για μια καλημέρα!

    Καλή εβδομάδα από αύριο.
    :-)
    Φιλιά
    (όλα εντάξει) ;

    ReplyDelete
  66. Άμστερνταμ...
    Μου άρεσε που είδα την δική σου οπτική, ο καθένας μας βλέπει κάθε πόλη διαφορετικά, και πάντοτε έχω την περιέργεια για το τι έκανε τον άλλον να εκσταστιαστεί και τι να αδιαφορήσει.
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  67. Καλημέρα καλή μου φίλη,

    σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Όλα εντάξει, λίγος ο χρόνος αυτούς τους μήνες για μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες στο διαδίκτυο, το blogging. Θα παρακολουθώ όμως όσο μπορώ κι ας μη γράφω προς το παρόν :)

    καλή βδομάδα να έχεις!

    ReplyDelete
  68. Γεια σου Ορίων,

    διάβασα για λίγο πάλι τα λόγια στο προφίλ σου: "Μα εκείνος μονάχα αυτό που ήθελε ήταν να αγαπάει, να αγαπιέται και να ταξιδεύει με το αστρόπλοιο του στης φαντασίας το απέραντο"...
    πο πο αυτό ακριβώς θέλω... Αν είναι ποτέ δυνατόν, αυτή η φράση είναι από τις πιο ωραίες που έχω διαβάσει!

    Να 'σαι καλά και σε ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  69. μια πόλη απλά να την παρατηρείς!

    (Βερολίνο, Άμστερνταμ..... το Λονδίνο που είναι?)

    ReplyDelete
  70. στους στίχους του τραγουδιού υποθέτω

    ReplyDelete
  71. Σουρεαλιστικη
    Ποιηση
    Με τις φωτογραφιες
    Των ποδηλατων
    Συγχαρητηρια,
    Μαριαν

    Φανταστικ ποστ
    Που λενε και οι αγγλομαθεις

    ...

    ReplyDelete
  72. Γεια σου Velvet! Η πόλη ευνοεί τον σουρεαλισμό, και βέβαια και τον συμβολισμό, ένα κλίμα ντεκατάνς το βράδυ το έχει...
    σε ευχαριστώ για τα λόγια σου!

    ReplyDelete
  73. Όταν επιστρέψεις σε περιμένει κάτι Για σένα

    Καλό μήνα
    φιλιά
    :-)

    ReplyDelete
  74. Βάσσια σε ευχαριστώ!! Πολύ γλυκό εκ μέρους σου! Να'σαι καλά που δεν ξεχνάς κι εμάς, τους λιγότερο τακτικούς τελευταία στη μπλογκόσφαιρα..
    Καλημέρα και πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  75. Hi Mariana, I have just realized how long it has been since I paid you a visit here :( I see you were in Amsterdam in the summer. It is a lovely city! I have been there in early spring and didnt manage to catch its summer beauty still it made a great impression on me. I hope you enjoyed yourself - at least by your pics it looks like you really did. So what are you up to girl? What are the next plans?

    Kisses and hugs from India!

    ReplyDelete
  76. υπέροχο μπλογκ από την κορφή ως τα νύχια..μπράβο!για τα επι μέρους σ'άλλη ευκαιρία.

    ReplyDelete
  77. Να'σαι καλά dirdawuth! εις άλλην ευκαιρία λοιπόν!

    ReplyDelete
  78. Hi Olga! Yes, it was a beautiful summer! Amsterdam is an impressive city although a little bit more "touristic" than I prefer. I was amazed with your trip to India, really unexpected! Next plans, oh I really like this question. Next plans are to hop in a car for a summer roadtrip without specific destination.

    ReplyDelete
  79. Hi Mariana,
    I've just came across that you are my newest follower to "Viagens pelo Mundo". Thanks for the support and hope you like my travels around the world. I've been watching you pictures from Amsterdam and they reminded me that beautiful city I've visited 1 year ago, exactly last December 2009. I guess you are aware that I met Olga from our mutual relationship here on the blogs world and thankfully I got a super nice friend. Hope we can meet one day. Who knows about your plans of coming to Portugal... Cheers from Portugal, Cristina

    ReplyDelete
  80. Hi Cristina,
    I'm happy to hear from you! I loved your safari-photos. Olga is the way I came through your blog, she's really a lovely gurl! Thank you for your warm words! Portugal is a very nice travel-idea indeed.. hmmmm :))

    ReplyDelete
  81. Χρόνια πολλά και από μένα Μαριάνα και να έχουμε μια χρονιά γεμάτη από υγεία,αγάπη,βία-σεξ και bmx..εε,μπερδεύτηκα..
    ξέρεις τι θέλω να πω,τα γνωστά.
    Δύο διαφορετικά πράγματα που προσωπικά με έχουν επηρεάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια
    σε ίδιο βαθμό(tiesto or shadow).Όπως και οι nouvelle vague που εκτός από φωνές είναι και κορμάρες..
    εε,χμμ,πάλι μπερδεύτηκα,ταλεντάρες ήθελα να πω..
    και οι editors,και η dubstep μουσική,και η drum 'n' bass εδώ και 15 χρόνια,και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου,και το trip hop και
    γενικά όπως καταλαβαίνεις δεν έχω βάλει κάποιο όριο στο τι ακούω αν λάβεις υπόψη τι ανεβάζω στο blog μου.
    Και πάλι χρόνια πολλά και καλές γιορτές!!(και συνέχισε να σχολιάζεις στο blog μου γιατί δεν το κάνει και κανένας άλλος..)

    ReplyDelete
  82. raz σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, υγεία, αγάπη, βία-σεξ, όπως τα λες. χαχα
    Εύχομαι να κάνεις την ίδια ακριβώς ευχή και μέσα στην εκπομπή σου :)) Τα λέμε την Κυριακή!!

    ReplyDelete
  83. Καλά Χριστούγεννα, Μαριάννα

    Υγεία και Ευτυχία.

    Εσύ με ξέχασες αλλά όχι κι εγώ.

    ReplyDelete
  84. Καλά Χριστούγεννα Μαριάννα! Αγαπητή μου φίλη σού στέλνω εγκάρδιες ευχές για ότι καλύτερο! Υγεία, Αγάπη, Εκπλήρωση Προσδοκιών, Ποιότητα Ζωής και Δημιουργία...

    ReplyDelete
  85. Καλά Χριστούγεννα Διάττων! Σε ευχαριστώ για τις ευχές και από εδώ αγαπημένε μου φίλε. Να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  86. Ωχ!!Έπαθα πλάκα τώρα..κάνω εκπομπή και δεν το ξέρω;;
    Για κοίταξε το γιατί μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει..ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ;;ΕΕ;
    ΜΕ ΠΟΙΟΝ;;(πλάκα κάνω αλλά αλήθεια κάτι έχεις μπερδέψει..)
    Καλά Χριστούγεννα!!

    ReplyDelete
  87. χαχα ...χμ που λες θα συντονιστώ στο tripradio.gr στις 10 το βράδυ την Κυριακή στην εκπομπή του "a saint or a sinner", που δεν είσαι εσύ αλλά ο Ωρίων Δ!
    Και βέβαια σας μπέρδεψα γιατί μου μοιάζουν οι μουσικές σας αναρτήσεις και η undergroundila που βγάζετε (http://oriondelta.blogspot.com/).
    Αφού έκανα που έκανα το λάθος -και τη διαφήμιση- 10 η ώρα συντονισμός μαζί; :D

    ReplyDelete
  88. Χρόνια πολλά, καλές γιορτές :)

    Φίλη Μαριάνα να είσαι πάντα καλά :)

    ReplyDelete
  89. Αγαπητή Μαριάνα, εύχομαι ο νέος χρόνος που σε λίγες ώρες θα κάνει την εμφάνισή του να είναι για σένα κατά πολύ καλύτερος απ' αυτόν που απέρχεται. Σου εύχομαι πάνω απ' όλα Υγεία κι από κει και πέρα, απ' όσα σε συνοδεύουν ως προσωπικότητα (στόχοι, φιλοδοξίες, όνειρα), να εκπληρωθούν, αν όχι όλα, τα περισσότερα! Κι αυτό για σένα αλλά και για όλους τους δικούς σου!

    ReplyDelete
  90. Καλή μου Μαριάννα εύχομαι να έχεις μια δημιουργική και ευφάνταστη χρονιά.

    Το 2011 να σου φέρει υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη.

    ReplyDelete
  91. Marianna, where are you, girl? Any plans of coming back to blogging? :) You are definitely missed here!

    ReplyDelete
  92. Που χάθηκες εσύ;Ούτε μια φωτό,ούτε ένα σχέδιο,ούτε ένα ταξίδι..
    Περίμενα που λες πως και πως για κανένα μασκέ πάρτυ,σε σπίτι
    όμως,αλλα τίποτα.Είχα σκεφτεί να ντυθώ (την μάσκα μόνο,όχι
    ολόκληρος γιατί θα γέλαγε ο πλανήτης με την πάρτη μου) ο λαγός απ΄το donnie darko..Την είχα βρει σε ένα
    site και ήμουν έτοιμος να την παραγγείλω.Του χρόνου μάλλον.
    Εσύ πως πέρασες και τι ντύθηκες;;

    ReplyDelete
  93. Πο πο raz, είπα αύριο θα απαντήσω και τελικά τώρα που απαντάω..είμαι εκτός καιρού! Για τον λαγό donnie darko με τα χίλια! Παρήγγειλε την μάσκα και τώρα για να τη φοράς και να καλωσορίζεις τους φίλους σου στο σπίτι! :)
    Εγώ που λες ντύθηκα φάντασμα και αλωνίσαμε κάμποσοι μασκαρεμένοι στις τζαμάλες, τις μεγάλες φωτιές που ανάβουν στις γειτονιές της πόλης, όπως είναι το γιαννιώτικο έθιμο.
    Χάθηκα δε λες τίποτα, 7 μήνες να αναρτήσω, ντροπή...

    ReplyDelete
  94. @Μαριανα

    Χρόνια Πολλά εύχομαι, ελπίζοντας, όποτε εσύ επιθυμείς, να σε ξαναδούμε να γράφεις με τον τόσο γλαφυρό τρόπο που μόνον εσύ ξέρεις.

    ReplyDelete
  95. Αγαπητή μου φίλη έμεινα για κάποιο καιρό εκτός δικτύου και με την επιστροφή μου έκρινα σκόπιμο να σου στείλω ένα χαιρετισμό. Ελπίζω να είσαι καλά. Για σένα εύχομαι πάντα το καλύτερο...

    ReplyDelete
  96. Γεια σου dyosmaraki!!
    γρήγορα που περνούν οι μέρες... Σε ευχαριστώ για την όμορφη ευχή! Χρόνια μας πολλά! :) Έρχομαι έρχομαι ... λίαν συντόμως (Ιούλη)

    ReplyDelete
  97. Καλέ μου φίλε Διάττων, χαίρομαι που με θυμήθηκες και ακόμα πιο πολύ που τα τεχνικά σου προβλήματα με το δίκτυο λύθηκαν! Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη..

    ReplyDelete
  98. Really beautiful works
    thanks for sharing

    ReplyDelete
  99. and thanks for the comment ;)

    ReplyDelete
  100. Your website content is very effective and help full for people.I understood that you try to clear that concept about this subject.Cracks software Download

    ReplyDelete

  101. شركة تنظيف بالمدينة المنورة 0557763091
    شركة تنظيف بالمدينة المنورةجميعا قد نحتاج فى احد الاوقات الى ان نقوم بحملة نظافة كبيرة فى منزلنا والتى قد تحتاج منا الى مجهود كبير ووقت طويل وقوة بالغة وقد نحتاج الى مساعد لنا يعيننا على هذة الاعمال الشاقة وينجز العمل فى وقت قصير دون ضياع الوقت وبذل اقصى جهد، ولكن يعتبر هذا الامر صعبا فى بعض الاحيان ان تجد مساعدا فى الوقت الذى ترغبه وينفذ اوامرك ويعينك فى هذا العمل الشاق الذى لا يقدر عليه سوا مجموعة من الافراد وليس شخصا او اثنين، ويكون وقتها الحل هو الاستعانة
    شركة تنظيف بالمدينة المنورة التى لم يلجأ اليها أحد وخيبت ظنه بها ولكن نفذت جميع رغباته واوامره وزادت عليه بخبرتها
    لمزيد من خدماتنا
    شركة تنظيف شقق بالمدينة المنورة
    شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة
    شركة تنظيف فلل بالمدينة المنورة


    ReplyDelete
  102. شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة 0557763091
    شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة
    لا شئ يهم اكثر من تناول مياه نظيفة خالية من اى فطريات او بكتيريا او امراض والاطمئنان بان المياه التى نستخدمها فى اعداد الطعام والشرب هى مياه صحية تصلح لاستخدامها دون حدوث اى ضرر لصحة العائلة او الأطفال حيث ان الاطفال اكثر عرضة للاصابة بالامراض ومناعتهم تكون ضعيفة مقارنة بمناعة الاشخاص الكبار فلابد من الحرص الشديد فى التعامل مع كل ما يتعلق بصحتهم دون اى اهمال او تأخير

    بمزيد من خدماتنا
    شركة عزل خزانات بالمدينة المنورة
    شركة عزل بالمدينة المنورة
    شركة عزل اسطح بالمدينة المنورة

    ReplyDelete
  103. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  104. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  105. Situs Judi BandarQ Online Dengan Game Paling Mudah Menang http://babeqq.dailyhitblog.com/248849/situs-judi-bandarq-online-dengan-game-paling-mudah-menang pada babeqq online yang terpercaya ini saja.

    ReplyDelete
  106. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  107. Awesome post. I am a regular visitor of your site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a long time.

    Dapatkan Promo Bonus Mulai dari 5% hingga 200% di Bandar Judi Slot Mpo212.

    ReplyDelete
  108. bagi pecinta slot mania yg hobi bermain slot kami bos333 menyediakan segala jenis permainan yg bisa anda main kan dan ada bonus menarik lainnya loh
    join now with bos333 dan raih keberuntungan dan serta tingkat kan saldo anda bersama kami

    Hanya dengan melakukan minimal deposit 10.000 kalian sudah bisa melakukan bettingan dan bermain berbagai permainan slot yang di sediakan.
    Jadi tunggu apa lagi...!!!
    Segera bergabung dan tinggkatkan saldo anda bersama kami...!!
    Untuk PROMO atau INFO lebih lanjut silahkan hubungi CS kami..
    WA.me/6282329247732

    bos333.net

    ReplyDelete
  109. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    ReplyDelete
  110. Amazing post. Really love it.

    ReplyDelete
  111. Amazon Prime subscribers can enjoy a vast library of shows and movies available at www.amazon.com/mytv to stream. Amazon Prime's streaming service Amazon Prime Video ranked third after Netflix and Disney among companies with a major impact on digital video. Additionally, it ranks second in the United States in this growing video-on-demand industry. Amazon Prime Video has changed the way people watch TV shows, video content, and movies in general. Visit amazon.com/mytv to learn more about subscriptions and other features.

    Click here : amazon.com/mytv

    ReplyDelete
  112. Thanks for such a valuable post. I am waiting for your next post, I have enjoyed a lot reading this post keep it up.Thank you so much for coming.Your energy and worldview never cease to inspire me, and I’m so happy we found the time to see my website.

    Crackle activate
    bing articles
    amazon com mytv
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ReplyDelete

  113. Where do I enter the code? On your phone or computer, go to hbomax.com/tvsignin . You should see an Enter Code page where you can enter the 6-character code from your TV .Open the Google Home app on your phone or tablet. Tap the device that you want to cast to. Tap Cast my screen > Cast screen. Once your screen appears on your TV, open HBO Max and start streaming.Make sure you have the latest version of HBO Max. To do this, on your Android TV move the selection to the HBO Max tile, and then press and hold the select button. Then, choose View Details and then Update (if available). Make sure you have the latest software updates on your Android TV.

    ReplyDelete
  114. Hbomax com tvsignin

    Hbomax is the go-to organization for most people to watch recordings today. Whether you need to watch instructional exercises, movies, or even web series, Hbomax has it and as a result it is the most standard video medium and continuous site to date. Although you can watch Hbomax on any cell as long as it has video support and web affiliation the same as on PCs with a web browser compatible with web availability. watching Hbomax on TV is an alternative luxury Hbomax com tvsignin . The Hbomax support on shiny TVs is a gift for everyone. As soon as you connect to the hbomax app on a smart TV or other device, your device displays an 8-digit code. This is the Hbomax activation code that is used to log into hbomax.

    ReplyDelete
  115. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free.twitch.tv activate I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free.

    ReplyDelete
  116. You have done a great job. I will definitely dig it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site online.
    twitch.tv/activate

    ReplyDelete
  117. windows xp stop error 0x0000000a is occur to indicate that windows or kernel mode driver accessed paged memory at invalid address at raised interrupt request level. Check the system log in event viewer for error messages that identify device or driver caused the error windows xp stop 0x0000000a.

    ReplyDelete
  118. He can generate the six-digit activation code by visiting the browser and entering Twitch TV activate. After filling in the required details, it will instantly connect your devices after clicking the Activate button. Twitch.tv/active allows you to activate Twitch TV.twitch activate

    ReplyDelete
  119. Anonymous9/12/21 14:47

    Garmin Express is a tool to manage your Garmin GPS device from your computer. You can use this app to register your device, update your maps, and even to create backup copies. garmin.com express also allows you to save various maps and preferred locations. Your maps are auto-updated to provide accurate information just with a simple click of a mouse.
    Garmin express

    ReplyDelete
  120. Thank you very much for this great post. Ovo Varsity Jacket

    ReplyDelete
  121. hushmail account login if you have any issue related hushmail than you can contact us our customer care service is available 24X7 all the days our technical expert will provide you all kind of hushmail related solutions which will help you hushmail free trial.

    ReplyDelete
  122. Στη πλατεία κάτω από το μουσείο της Madame Tussaud ένας ακροβάτης μάς διασκέδαζε παρακαλώντας ωστόσο να μην κάνουμε πολύ φασαρία. Ανέθεσε σε κάποιους θεατές να φυλάνε τσίλιες για αστυνομικούς και ανέβηκε στη ρόδα του.
    stitching factory in karachi ,
    cmt stitching in lahore ,

    ReplyDelete
  123. Γυναίκες μιας άλλης εποχής φορώντας μόνο καλτσοδέτες και τακούνια κοροϊδεύουν τον φωτογραφικό φακό και μαζί τα αμέτρητα μάτια των ηδονοβλεψιών που κρύβονται πίσω από αυτόν, ξορκίζοντας ταυτόχρονα την αιδώ τους.
    website design and development vancouver ,
    web design canada ,

    ReplyDelete
  124. Anonymous3/2/22 08:39

    The disneyplus.com login/begin url app is only compatible on Samsung Smart TV's with HD video support released from 2016 onwards. If the Disney+ app is not supported on your TV, there are a number of compatible devices, including games consoles that you can use instead.

    ReplyDelete
  125. شركة مكافحة حشرات بالخبر

    tuetabar eamaliaat albahth ean sharikat mukafahat hasharat bialkhabar min 'akthar al'ashya' alati taqum biha taqum biha almamlakat almutahidat mae dukhul fasl alsayfi.
    wamin almaeruf 'ana altaayirat almaerufat biaism altaayirat wahataa alnaml wabaq , wamusaeadatihim , wazuhurihim mae ziadat darajat alhararati.

    شركة مكافحة الحمام بالخبر

    sharikat mukafahat hamaam bialkhabar bialkhabar walkhabar min al'ashya' alati yabhath eanha aleumala' fi alkhabar , wadhalik min 'ajl alhusul ealaa jawazat safar wafidat min altuyur , tuafir mkanan fi mintaqat alkaram alhadithat waltaqniaat min 'ajl tilk alsuwrat waltilialiat fi tilk al'anwae min altibaei. altaaqat alati tama tarkibuha ealaa kafat alhafalat , waltaaqat , waltaaqat , waltaaqat , waltaaqat alkahrabayiyat , wakadhalik altaaqat alkahrabayiyatu.

    شركة تنظيف مكيفات بالخبر

    sharikat tanzif mukayifat bialkhabar taqum bikuli 'aemal altanzif ealaa 'akmaliha ladayha khibrat wakafayh ealyh fi hadha almajal , walkitabat fi jawlat fi alfaragh 'iinama bialtarkiz lilwusul 'iilaa 'aelaa darajat fi aldarajat al'uwlaa , kama tahtamu .
    bisabab airtifae darajat alhararat alshadidat , fa'iina kathrat aistikhdam almukayifat wakathrat taearudiha lilkharij alkharijii yaeriduha dakhil almukayif wadukhul 'iilaa alkharij , wahadha yadulu ealaa 'ana jamie 'afrad hadhih al'aemal yaemalun fi 'aemal altanzifi. khibratan khasatan mae sharikat khibrat ealiat mithl sharika

    شركة تعقيم بالخبر

    taeqim bialdamaam , waltibaeat waltaeqim , waltibaeat , waltibaeat , waltibaeat , waltibaeat , waltibaeat , waltibaeat , waltibaeat , waltibaeat , waltibaeat li sharikat altaeqim waealaa rasiha sharikat taeqim bialdamaam alati tamtalik khtwtan taemal fi alkharij fi alhifaz ealaa alsihat aleamati.

    شركة تسليك مجاري بالخبر

    sharikat taslik majari bialqatif sharikat altatwir aleaqarii fi almustaqbal bialqatif min akhtur almashakil alati qad tuajihuk natijatan lisababih min nawe sababuh min alsabab wara' dhalik lilmanzil walilhamaamat walmatabikh alkhasat bialmanzil wamushkilat ainsidad almajari 'aw alsirf alsihiyi 'aw ainsidad

    شركة تنظيف منازل بالخبر

    sharikat tanzif manazil bialkhabar tastakhdim afdal turuq albaye aldaakhilii lilmanazil bialkharij bialaietimad ealaa aleamalat dhat aleamalat alkabirat fi tanfidh kafat aemaal tanzif almanazil w alkhadamat
    wasaead fi alhusul ealaa mujtamae watiib , wabiyat , wabiyat , wabiyat , wataeam , wanas tawal alwaqt

    ReplyDelete
  126. Anonymous5/5/22 09:41

    This is very useful software for you and me. No errors were found during the check.
    You can use it. I hope you like it. plex tv link


    ReplyDelete
  127. Anonymous5/5/22 09:42

    This is a topic that steals my heart, thank you for your amazing blog. Thanks for sharing the blog. plex.tv/link keep writing blogs such like that it will increase our knowledge.

    ReplyDelete