Ένας σοφός παππούς από την Ήπειρο

 Ενώ λοιπόν είχα ξεκινήσει το ερευνητικό έργο των "Γιαγιάδων της Ηπείρου" (βλ. προηγούμενες αναρτήσεις) συλλέγοντας και καταγράφοντας τις προφορικές ιστορίες και τα εργόχειρα των γιαγιάδων που ζούνε μέχρι σήμερα στα χωριά του νομού Ιωαννίνων, συνάντησα τον κύριο Δημήτρη Πάκο, 98 χρονών, που έχει ζήσει όλη του τη ζωή στο χωριό Πολύδωρο της Ηπείρου. Υπέροχος αφηγητής που διηγείται, παρατηρεί και νουθετεί.











Τα αποσπάσματα της αφήγησης του κ. Πάκου παρουσιάστηκαν στις 31 Οκτωβρίου του 2009 στην Ημερίδα των "Κήπων της Ουρανίας" στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

6 comments:

  1. Μράβο ρε, καταπληκτικός ο παππούλης. Τόσο θα ήτανε κι ο δικός μου αν ζούσε ακόμα. Η γιαγιά που πετάγεται όμως που και που είναι όλα τα λεφτά!!

    ReplyDelete
  2. χαχα χαίρομαι που σου άρεσε!

    ReplyDelete
  3. Ωραίος ο παππούς! Και την ντοπιολαλιά δεν την έχει πολύ έντονη οπότε κάτι ποιάνουμε από τα λεγόμενά του..! Μπράβο!

    ReplyDelete
  4. Να είσαι καλά MiHat.
    Τέτοιοι ωραίοι άνθρωποι υπάρχουν εκεί που τα νομίζεις όλα έρημα κι αδειανά...

    ReplyDelete
  5. Αυτοι είναι οι πραγματικοί ήρωες και όχι αυτοί που μας πλασάρουν τα μέσα... Άνθρωποι που πέρασαν πολλά, και όμως θεωρούν τον εαυτό τουε ευτυχισμένο έχοντας κατανοήσει πλήρως το νόημα της ζωής.. και μεις απλά χανόμαστε στα "μικρά" και τα ανούσια...

    ReplyDelete
  6. Έτσι είναι Δημήτρη... η αύρα που έχουν κάτι τέτοιοι άνθρωποι σαν τον συνονόματο με σένα παππού και την κυρία Φρόσω είναι ιδιαίτερη. Ας τους ακούμε μόνο και ας τους θυμόμαστε, για να μη χανόμαστε στα τετριμμένα...

    ReplyDelete